Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Ignasi Candela ha criticat avui que fa cinc anys que el Govern menteix amb les previsions d’ingressos per crear una falsa imatge de creixement que es descobreix a l’hora de quadrar les comptes.

Les xifres de liquidació del 2016 publicades per Hisenda assenyalen que l’Agència Tributària va recaptar 5.540 milions menys del pressupostat. No és la primera vegada que les previsions de l’Executiu pequen d’optimisme. Des de 2013 el desfasament sempre supera els 4.000 milions d’euros.

Candela ha manifestat que el Govern de Mariano Rajoy “és un Govern de trilers” i ha instat al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a posar en marxa les reformes necessàries per a augmentar la recaptació.

Compromís, en aquest sentit, ha fet referència als informes de la ‘Organitzación para la Cooperación y el Desarrollo Económico’ (OCDE) que col·locava a Espanya a la cua en recursos humans i materials per lluitar contra el frau fiscal –estimat en 200.000 milions d’euros-.

D’acord les dades de l’Agència Tributària cap dels impostos (IRPF, IVA, tributs especials i impostos de societat) va complir amb les previsions. Ignasi Candela ha assegurat que l’objectiu d’ingressos es podria aconseguir si el Govern duguera a termes mesures com pujar l’IRPF a les rendes més altes, harmonitzar alguns impostos com el de Successions i Donacions, o derogar la reforma laboral per afavorir el treball estable que incremente la base imposable i el nivell de consum de les llars.