Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Belén Bachero, ha registrat hui en Les Corts una petició de compareixença del Secretari Autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, per què explique en seu parlamentària el posicionament del Consell respecte a què fons destinats al corredor mediterrani hagen acabat invertits a Madrid, i quines mesures pensa prendre l’executiu valencià per exigir al Ministeri de Foment que invertisca eixos fons a les nostres infraestructures.

Segons ha assegurat Bachero “és indignant el comportament deslleial que el govern del PP de Mariano Rajoy està tenint amb les infraestructures estratègiques pendents en el nostre territori, entre les que destaca sobre manera el corredor mediterrani al qual es consignen partides pressupostàries que acaben pagant intervencions que res tenen a vore amb el Mediterrani”.

“Estem farts de què des del govern central ens menystinguen contínuament. El nostre territori no pot seguir patint un aïllament en matèria d’infraestructures com l’actual. És inacceptable que no tinguem encara una eixida ferroviària competitiva cap a Europa i no podem acceptar més incompliments”.

Per a la diputada de Compromís “el nostre territori ha patit històricament una sistemàtica manca d’inversió per part de l’Estat i això ha provocat un embut en totes les nostres connexions cap a Europa, tant ferroviàries, com viàries i portuàries. El corredor mediterrani és la solució a eixa problemàtica, ho sap el govern espanyol des de fa dècades perquè així ho han reflectit tots els estudis europeus sobre prioritats en infraestructures ferroviàries, però d’una manera més que negligent no s’està invertint els diners públics amb racionalitat”.