Bota al contingut principal

La Comissió Executiva de Compromís, reunida aquest dilluns en la Seu Nacional de la coalició, ha denunciat que el Govern Central torne a menysprear els interessos del poble valencià en destinar fons del Corredor Mediterrani per a pagar el túnel de connexió entre les estacions madrilenyes d’Atocha i Chamartín, i li exigeix que corregisca la irracionalitat que el Corredor Mediterrani passe per Madrid.

“El PP ha tornat ha demostrar que la vertebració de l’eix mediterrani no és una prioritat per als seus interessos i humilia de nou als territoris d’Andalusia, Múrcia, València i Catalunya destinant els diners pressupostats per a millorar la connexió entre aquests territoris en infraestructures de Madrid” s’ha afirmat des de Compromís.

Sobre l’acte de defensa del Corredor Mediterrani celebrat aquest dilluns a Tarragona,
l’Executiva de Compromís s’ha mostrat molt satisfeta que organitzacions socials i empresarials valencianes “se sumeixen en un front comú a aquesta històrica reivindicació, ja que el Corredor Mediterrani és una infraestructura vital per als nostres interessos econòmics”.

“El Govern del PP ha d’entendre que per a millorar l’economia de tot l’Estat no solament cal invertir a Madrid. És intolerable que els territoris que conformen l’Eix Mediterrani, que alberguen quasi el 50% de la població espanyola i representen el 45% del Producte Interior Brut (PIB), seguisquen sense comptar amb una línia d’alta velocitat que els unisquen entre si, i que la cornisa Mediterrània continue sense doble plataforma d’ample internacional”.

Des de Compromís s’ha denunciat que “mentre a Madrid les obres finançades amb diners per al Corredor Mediterrani avancen a tota màquina, en el nostre territori les obres continuen paralitzades i seguim sense comptar amb una connexió ferroviària digna. Una situació de menyspreu per part del Govern central que des de Compromís es continuarà reivindicant perquè siga revertida en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat”.