Bota al contingut principal

Joan Baldoví, portaveu de Compromís en el Congrés, ha exigit al Govern la construcció del Corredor Mediterrani, una infraestructura de “sentit comú” i ha criticat les recents declaracions del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que va assegurar que s’havia exagerat la importància de l’obra.

“El Corredor beneficia al conjunt de l’Estat” ha argumentat Baldoví que ha carregat amb duresa contra el desviament intencionat d’1.000 milions d’euros destinats a aquest eix ferroviari que han anat a parar a la construcció de connexions a Madrid. El diputat valencià ha acusat al Govern de tenir una mentalitat del segle passat i de voler que totes les connexions comencen i acaben en la capital: “No s’entén que coste el mateix temps anar de Barcelona a Alacant per la costa que passant per Madrid”.

Foment va anunciar que el Corredor Mediterrani entre França i Murcia estaria fet en 2016. Després dels grans titulars llançats pel Govern, la realitat és una infraestructura que arrossega retards, incompliments, un 65% menys de les inversions previstes i una estratègia governamental que es debat entre la inacció i la burla.

El portavoz de Compromís ha incidido en la frivolidad de las declaraciones de Catalá: “Con la boca se dice una cosa y con la mano se firma otra. Las inversiones van a otro sitio y seguimos con muchos tramos de vía única y con otros que solo existen en los mapas como el trazado Murcia-Almería”.

Societat i empresaris comparteixen l’exigència

Més de 300 empresaris valencians, catalans, murcians i andalusos es van reunir el dilluns a Tarragona per a exigir una estratègia ferroviària circular que es traduïsca en fets i no solament en promeses, un compromís que precisa planificació, voluntat política i el convenciment que el corredor mediterrani és de vital importància des del punt de vista competitiu, econòmic i mediambiental.

Joan Baldoví, a més, ha repassat algunes de les principals xifres que representa aquesta infraestructura: 3.500 metres de xarxa, que la Comissió Europea considera prioritària, i que travessa al major eix de població i concentració econòmica del país i d’Europa.

El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, ha assegurat en la rèplica que la infraestructura és una prioritat del Govern i que l’aposta de la seua cartera és la de compatibilitzar l’ample ibèric amb l’europeu mitjançant el tercer carril. El portaveu valencià, per la seua banda, ha avançat que recordarà les declaracions del ministre “com a full de ruta”.