Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha exigit avui a l’administració central que actue d’urgència davant el preocupant estat del ferm de la CV10 entre la Pobla Tornesa i Borriol, que en els últims dies s’ha agreujat. “Segurament el temporal ha pogut afectar a l’estat d’aquest vial, que si bé és titularitat autonòmica en aquest tram, ha patit un desgast per al qual no estava ideat, per l’obligació decidida unilateralment per la Subdelegació del Govern Espanyol a Castelló, de desviar el tràfic pesat que discorre per la N340, prohibint el seu pas entre Torreblanca i Nules”.

Segons Mulet, aquesta decisió precipitada, a més d’haver arruïnat a comerços al costat de la N340 en la Plana i Baixa, ha ocasionat un increment de la sinistrabilitat en una CV13 d’un sol carril convertida en una ratera, o en una CV10 que ara està sobresaturada”.

El senador territorial ha recordat que la CV10 és un dels trams de la futura A7, que es troba paralitzada des de Bell-lloc/Vilanova a la Jana i que connectaria per tant València amb Catalunya, com a alternativa a l’AP7 de peatge. “Si està en mal estat en l’actualitat, és pel capritx de la Subdelegació del Govern, per açò demanem una actuació ja, encara que siga de manera cautelar. Hem pogut comprovar en primera persona, i hem rebut moltes queixes aquests dies, el ferm està en molt mal estat pràcticament des del terme municipal de Castelló fins a passada la Pobla Tornesa, però en tram adreça Castelló entre sa Pobla i accés sud de Borriol és alarmant, amb sots que directament desvien als vehicles cap a fora del vial”.

Mulet ha dirigit una pregunta escrita al Govern, i un escrit oficial al subdelegat del Govern perquè actuen. Igualment, s’ha traslladat aquesta preocupació a la Generalitat “perquè ha d’actuar ja. Entenem que és de justícia que l’administració Central es faça càrrec per ser la responsable, però no podem entrar ara en debats de titularitat mentre estem davant una situació alarmant, la qual cosa vol la ciutadania és una resposta urgent”.