Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en Les Corts, Belén Bachero, s’ha referit a la declaració de l’ex secretari autonòmic d’Educació i ex conseller delegat de Ciegsa, Máximo Caturla, davant la justícia pel cas Taula, que s’ha fet pública hui.

Segons ha assegurat Bachero “Caturla és una de les peces claus d’esta trama corrupta que presumptament va saquejar fons públics amb sobrecostos i es va embutxacar diners procedents de comissions per la construcció de col·legis, uns diners que la justícia investiga si acabaren engreixat també les caixes B amb què es finançava el Partit Popular”.

“Per tant es tracta d’una declaració d’uns dels màxims responsables que busca exculpar-se dient que tot estava correcte i es feia de manera legal i que no ha volgut aclarir el paper que jugaren els seus caps, el conseller d’educació d’aleshores, Alejandro Font de Mora o el que era President de la Generalitat, Francisco Camps, mentre es produïa el saqueig de fons públics que ara investiga la justícia”.

En la seua declaració Caturla ha afirmat que en Ciegsa de vegades contractaven a gent del PP i en altres no, “una altra qüestió en què no ha donat les explicacions oportunes perquè el ben cert és que en eixa empresa pública es creà una xarxa clientelar amb sous desorbitats per a dirigents del Partit Popular. Des de la seua creació Ciegsa va gastar 42,6 milions per una plantilla mitjana de 73 treballadors i sous que van arribar fins els 84.000 euros del gerent, Javier García Lliberós, marit de l’exconsellera del PP, Alicia de Miguel, una indecent utilització dels diners públics per enriquir els càrrecs del partit”.

“Pel que ha transcendit públicament l’ex conseller delegat de Ciegsa tampoc ha esclarit el funcionament del càrtel d’empreses de barracons amb el qual es trucaven contractes a canvi de comissions il·legals, així la trama corrupta va poder substraure 29 milions d’euros amb la precarització dels centres escolars amb barracons”.

Segons Bachero “tampoc ha explicat com es va generar el major perjudici a les arques públiques d’esta trama, els 1.000 milions de sobrecostos en la construcció de col·legis, el major saqueig de fons públics en època del PP, que haurien d’haver anat a parar a escoles i instituts i que acabà en butxaques corruptes”.

“Confiem plenament en la justícia i a la vegada estem convençuts que, a Les Corts, en la comissió d’investigació posada en marxa a l’efecte, podrem realitzar un bon treball perquè també es depuren responsabilitats polítiques en un greu assumpte que afecta a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes”, ha conclòs la diputada de Compromís.