Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha exigit identificar i prendre mesures sancionadores després de conèixer amb sorpresa com el perfil a twitter de Rodalies València insultava i menyspreava al conseller de Cultura i Educació, Vicent Marzà. La publicació es va realitzar en horari d’oficina “de manera que serà fàcil localitzar des de quin ordinador o telèfon es va fer i qui té les claus d’accés a aquest compte”, ha assenyalat Mulet.

Per al representant de la coalició “aquest compte hauria únicament d’utilitzar-se per informar els ciutadans de les incidències o millores en el servei, però per contra veiem com s’utilitza políticament des d’una institució com Renfe per atacar un representant polític democràticament elegit”, ha indicat. “Resulta intolerable”, ha assenyalat Mulet “que envien judicis de valor que llegeixen milers d’usuaris sobre la pertinença o no del conseller a una entitat i que per això se’l titlla de pancatalanista, utilitzant un tipus de llenguatge que segons les seues pròpies condicions d’ús del compte no permeten per als usuaris. Tot un exemple”.

Així la coalició ha registrat hui diverses preguntes per conèixer com es va actuar contra l’autor del tweet, una cosa que considerem “extremadament greu” i sobre les proves selectives que es van realitzar a les persones que gestionen les xarxes de Rodalies València “o si, com ens temem, el treball es va donar per tenir el carnet del PP”.

Compromís lamenta que, a més de maltractar-nos pel que fa a la qualitat dels trens de Rodalies i la seua possible extensió cap al Maestrat i Tren de la Costa, es dediquen ara a insultar els representants de les institucions valencianes des d’un compte oficial de Renfe “quan haurien preocupar-se a millorar el servei amb la mateixa diligència amb què ho està fent l’actual govern valencià”.