Bota al contingut principal

Compromís de L’Alacantí ha celebrat aquest divendres la seua 11a edició dels Premis Compromís, que enguany guardonat el Grup Folclòric Salpassa, Jaume Varó, el projecte Nos Movemos i Loreto Forn.

Els Premis Compromís són un reconeixement que, anualment, concedeix la Coalició Compromís de l’Alacantí a les persones físiques o jurídiques que en la seua activitat cívica o professional hagen destacat, des de diferents àmbits, o per la seua tasca.

Enguany, han eixit premiats les següents persones i associacions:

Premi Compromís pel Territori al Grup Folclòric Salpassa del Campello per la defensa de la cultura i la tradició valenciana. La coalició ha volgut reconèixer la trajectòria cultural, educativa i cívica com a grup absolutament insubstituïble per al valencianisme a les comarques d’Alacant. Després de 30 anys damunt un escenari, mantenen un compromís identitari molt arrelat a la nostra terra.

Premi Compromís Social a Projecte Nos Movemos de la Regidoria de Joventut de Sant Joan per la reiterada defensa de la cooperació i solidaritat entre els joves. S’ha reconegut l’esforç per mantindre viva la cooperació, solidaritat, creativitat, aprenentatge mutu i inclusió, a través de les arts escèniques com a ferramenta de transformació social entre els joves.

Premi Compromís amb el País a Jaume Varó, membre i fundador de la Colla Muntanyenca del Campello, per la defensa de la terra i patrimoni natural. S’ha reconegut la dedicació personal i vital a fer de l’ecologia i la biologia un instrument d’aprenentatge i donar a conèixer les nostres reserves i paratges naturals. Un compromís en favor de mantindre el nostre patrimoni natural al llarg de tot el País Valencià.

Premi Compromís Especial a Loreto el Forn de Mutxamel per la defensa del comerç tradicional i de proximitat. Compromís reconeix l’esforç per mantindre viva la cultura gastronòmica com a forn de pa, des de 1880, on ha donat una identitat única a Mutxamel en la comarca de l’Alacantí.