Bota al contingut principal

La portaveu d’Igualtat de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha demanat la compareixença de ‘HazteOir.org’ en la Comissió d’Igualtat, després de la campanya de “l’autobús de l’odi” que pretenia mostrar el rebuig dels ultracatòlics a les lleis contra la LGTBIfobia que preparen comunitats autònomes com la valenciana.

Compromís, a més a més, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries sobre aquest tema on pregunta al Govern de Rajoy com pensa garantir els drets de les persones transsexuals enfront d’aquest atac transfòbic que pretén seguir recorrent ciutats de l’estat i si el Ministeri de l’Interior pensa revocar la declaració d’utilitat pública’ HazteOir.

La diputada valenciana ha carregat durament contra ‘Hazte Oir’ “Noliejar un autobús contra els drets dels transexuals és la gota que satisfà el base. Ja n’hi ha prou d’impunitat a les organitzacions que tenen en el punt de mira al col·lectiu LGTBI i que la seua única comesa és planificar accions que fomenten l’odi i atempten contra la llibertat de les persones”.

Sorlí s’ha unit a la petició de la Plataforma pels Drets Trans que ha demanat la intervenció del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maça, ja que consideren que l’autobús incita a l’odi.

Des de la formació han afirmat en un comunicat que estan mantenint contactes amb altres grups parlamentaris en el Congrés perquè el Govern exigisca la retirada de la campanya i la compareixença de ‘Hazte Oir.org’ en el Congrés.