Bota al contingut principal

El grup de Compromís al Parlament Europeu s’ha posat a la feina per a defensar els drets dels parlants de valencià que han tornat a ser vulnerats recentment a Benidorm. Una vegada més, des dels cossos i forces de seguretat de l’Estat han atacat un dret fonamental dels ciutadans com és poder expressar-se en la seua pròpia llengua.

“L’últim cas succeït a Benidorm no és una cosa aïllada. És fruit de la intolerància i el menyspreu amb el qual hem de conviure els ciutadans del País Valencià per expressar-nos en la nostra pròpia llengua”, ha explicat el representant de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, qui registrarà una pregunta d’urgència a la Comissió Europea, davant de la indefensió en la qual ens trobem els valencianoparlants a l’Estat Espanyol quan sorgeixen situacions com aquesta.

“El nacionalisme espanyol tracta d’eliminar tot símptoma de diversitat i li importa molt poc que s’ataque als drets fonamentals com en el cas recentment viscut a Benidorm amb la Policia Nacional. Aquest cas és encara més greu, ja que els cossos de seguretat han de ser els garants dels nostres drets”, conclou Sebastià.

El responsable de Compromís en el Parlament Europeu ha al·ludit a la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries en la qual es defensen els drets dels parlants de les llengües minoritàries en la Unió Europea. Es tracta d’una carta signada pels estats membres, inclòs òbviament el govern espanyol, l’any 1992. Sebastià demanarà que siga respectada i demanarà que el ciutadà afectat en aquest cas siga reparat en lloc de denunciat.