Bota al contingut principal

Després de la recent informació oferida pel Ministeri de Foment del Govern d’Espanya sobre les obres del túnel que connecta Atocha amb Chamartín a Madrid (tram del Corredor Central, gestionat pel consorci del Corredor Atlàntic) finançat amb fons destinats al Corredor Mediterrani, s’ha tornat a posar en evidència la descoordinació en l’ús dels fons europeus. El Ministeri torna a oblidar la branca litoral del Corredor Mediterrani, que és l’autèntic i el més necessari. Davant aquesta situació, el representant de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha volgut posar en coneixement de la Comissió Europea la descoordinació existent entre els Consorcis Atlàntic i Mediterrani. En concret, s’ha preguntat per l’ús que s’està fent dels fons, que sempre acaba sent en detriment del Corredor Mediterrani.

Jordi Sebastià ha preguntat a la Comissió Europea la disfunció que existeix en la gestió dels fons entre el Consorci del Corredor Atlàntic i el del Corredor Mediterrani. Una situació que genera problemes de gestió, competència i assignació de recursos que haurien de destinar-se al tram litoral del Corredor Mediterrani i que s’assignen a Madrid, sense que hi haja coordinació ni es compartisca la informació entre tots dos Corredors.

“Des de Compromís demanem que la Comissió Europea prenga cartes en l’assumpte amb els diners que destina a infraestructures en l’Estat Espanyol. Una gestió d’aquests recursos que segueix deixant infrafinanciat la branca litoral del Corredor Mediterrani, asfixiat durant anys i que genera seriosos problemes en algunes zones del País Valencià. La pròpia Comissió recomana eliminar solapaments i duplicitats en la gestió dels diferents Corredors per a evitar aquest tipus de situacions”, exposa Jordi Sebastià.

“El centralisme exacerbat del govern de Rajoy ens està portant a situacions absurdes i que ja ningú entén ni en l’Estat Espanyol, ni en la resta d’Europa. Tots els agents econòmics i socials demanen al govern d’Espanya que actue amb celeritat i fermesa per a construir un Corredor Mediterrani ple, des d’Algesires fins a la frontera amb França, funcional i complet. Ja n’hi ha prou de tercer carril, n’hi ha prou de desviaments de fons. Els valencians, l’Estat Espanyol, la Unió Europea, tots necessitem el Corredor Mediterrani”, ha finalitzat Sebastià.