Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, s’ha referit hui al comunicat remés per la Diòcesi de València als mitjans de comunicació respecte a la denúncia presentada en la Fiscalia Anticorrupció pels 22 treballadors de la Arxidiòcesis de València que cobraren de la Generalitat com si foren professors de religió.

Segons Navarro “la Diòcesi reconeix en el seu comunicat que s’estava duent a terme esta pràctica, una manera d’actuar que sabien que no tenia cap recolzament jurídic i que reconeixen que s’ha perllongat durant més de vint anys. Estem parlant de 22 treballadors de l’Església catòlica pagats durant tot eixe temps amb diners públics”.

“Ara –ha afegit la parlamentària- després de reconèixer el pecat ve la penitència i per això el que hauria de fer l’Església és, el més prompte possible, retornar eixos diners a les arques públiques, perquè són dels valencians i les valencianes”.

Respecte a les explicacions de la Diòcesi sobre que els 22 treballadors es dedicaven a labors de formació, Navarro ha assegurat que “la qüestió no és a què dediquen el temps les persones que treballen per a les Diòcesis, sinó que els diners públics no tenen perquè pagar treballadors de l’Església catòlica. Hi ha una llei estatal que obliga a les comunitats autònomes a retribuir el salari dels professors de religió, però no del personal de les Diòcesis, eixa és la qüestió”.