Bota al contingut principal

Compromís ha defensat avui la candidatura d’Alacant com ciutat seu de l’Agència Europea del Medicament (AEM) i ha instat al Govern de Rajoy a deixar de perpetuar el “desequilibri territorial” que abandona a la resta de ciutats en favor de Madrid i Barcelona.

El diputat de Compromís Ignasi Candela s’ha preguntat on estan els diputats del PP i del PSOE, que es comprometeren a apostar pel trasllat de l’Agència Europea del Medicament a Alacant i ahir votaren a favor de Barcelona a la comissió d’Afers Exteriors. “Pareix que a l’arribar a Madrid aquests diputats només conceben Alacant com la platja de Madrid”, ha assegurat Candela.

La formació valenciana ha expressat el seu “ferm compromís” amb la candidatura d’Alacant i ha destacat d’una banda el seu enclavament estratègic i de l’altra l’experiència de la ciutat com seu de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (Euipo).

“L’Agència Europea del Medicament pot compartir ubicació i servicis comuns transversals amb l’Euipo, complint així amb els criteris d’eficiència administrativa, eficàcia i austeritat de l’agenda Juncker”, ha assegurat el portaveu de Compromís Joan Baldoví.

La candidatura d’Alacant compta amb el suport de les dos principals universitats de la província, del Col·legi de Metges i Farmacèutics, de la Cambra de Comerç, de la Generalitat, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de la corporació local.

Des de Compromís han subratllat l’impacte de l’Agència per la creació de llocs de treball i para el PIB alacantí. En aquest sentit, ha instat al Govern central a gestionar, presentar i defendre la candidatura valenciana davant les institucions europees el pròxim mes de juny.

La AEM, que provisionalment es traslladarà a Brussel·les després de la seua eixida de Londres a conseqüència del Brexit, s’encarrega de l’avaluació, supervisió i control dels medicaments d’ús humà i veterinari, i de l’aprovació dels fàrmacs a l’àmbit dels Estats membres de la Unió Europea.