Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Ignasi Candela, ha reclamat avui al Govern la connexió de Torrevella i Oriola (els dos principals nuclis urbans de la Vega Baixa) amb la resta de ciutats del litoral valencià. “Vertebrar el territori i dinamitzar l’economia de la comarca passa pel Tren de la Costa”, ha argumentat Candela.

La connexió ferroviària és una exigència que comparteixen la Generalitat, la diputació d’Alacant i els Ajuntaments, i que avalen els informes d’experts com el professor de Territori i Transport de la Universitat d’Alacant, Armando Ortuño.

El diputat alacantí ha instat en què aquesta infraestructura és una “prioritat” perquè la comarca de la Vega Baixa deixe de ser un “ilot” en matèria de transport amb la resta de municipis de la província d’Alacant.

Candela ha recordat al ministre de Foment, Iñigo de la Serna, el retard de l’estudi de viabilitat de la connexió ferroviària de Torrevella. Un informe que es va adjudicar a abril del 2014 i que havia d’estar acabat fa quasi un any.

Compromís ha instat al Govern a convocar una taula d’experts i representants de les institucions y a assegurar les obre necessàries per enllaçar la comarca de la Vega Baixa.

“El Govern de Rajoy està desaprofitant una oportunitat essencial per l’economia del litoral i per unir la costa alacantina amb, per exemple, l’aeroport de l’Altet -el cinqué d’Espanya en volum de passatgers-“, ha declarat Ignasi Candela. El professor Armando Ortuño, a més, estima el potencial d’aquest traçat ferroviari en 2,6 milions de viatgers a l’any.

L’alcalde de Torrevella va oferir en desembre una alternativa de connexió, amb el vistiplau dels servicis d’urbanisme de la corporació local, que permetria recuperar el tren que el municipi va perdre fa més de 20 anys.