Anar directament a les notícies

L’alcaldessa de Vistabella reclama la dimissió de Luis Rubio per “l’abandó del seu municipi” i la nefasta gestió dels bombers en els episodis de nevades

Publicat el en General

“La situació és intolerable i es repeteix cada vegada que hi ha nevades a l’interior. Per això, davant el cúmul d’incompliments, la falta de previsió i la total manca de coordinació en aquest tipus de circumstàncies, exigim la dimissió del diputat provincial de Bombers, Luis Rubio”. Així de contundent s’ha manifestat l’alcaldessa de Vistabella i diputada a les Corts, Belén Bachero, després que huí, després de l’últim episodi de nevades, “les Brigades del retén del nostre municipi no han pogut eixir del centre per falta de vehicles, ja que des del 30 de gener manquen d’autobomba, i des de fa una setmana no tenen ni el vehícle tot terreny”. A més, afig Bachero, “encara que la previsió de nevades era notòria i s’havia alertat fins i tot en els panells de trànsit, els brigades han entrat en horari normal i no s’han activat amb previsió, com tampoc ho van fer durant el temporal de gener”.

Bachero ja va elaborar un escrit formal per a reclamar la dimissió de Rubio després del temporal de neu i vent que va assotar l’interior a la fi de gener, però en les pròximes hores traslladarà formalment al Consorci aquesta missiva, incloent els problemes detectats ara, perquè s’assumisquen responsabilitats polítiques”, explica.

Segons l’escrit, en el passat temporal de finals de gener, les brigades tampoc es van activar a les 8 del matí; ni es van establir torns perquè la màquina llevaneu de la zona no deixara de treballar. Aquesta falta de previsió i la falta de coordinació –amb ordres i contraòrdres contràries-, així com la manca d’equipament i transports adequats, va agreujar en aquella ocasió l’aïllament de carreteres d’interior com la de Vistabella, Xodos, Benafigos… “Vistabella i altres municipis de l’interior venim patint un total abandó per part de Luis Rubio qui, malgrat les reiterades reclamacions no ha pres mesures per a aportar una solució, per açò considerem que ha de deixar el càrrec”, explica Bachero.

En tot cas, “des de Compromís ja hem tramitat en els Corts una petició de compareixença perquè done la cara i explique el cúmul d’errors que van ocòrrer al temporal de gener”.