Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Cristina Rodríguez Armigen, va presentar el passat 15 de març una proposició no de llei davant les Corts Valencianes perquè la càmera constrenya al Ministeri de Foment per acabar amb les obres d’adequació i reforma al seu pas per la A-31 que uneix Bonete i Alacant. La diputada per Elda reclama a més que l’adequació de la carretera al seu pas per sis municipis de l’Alt i Mitjà Vinalopó, tram amb cinc punts negres, contemple una partida pressupostària.

Compromís recorda que va ser al novembre de 2007 quan l’Estat espanyol va adjudicar a tres concessionàries la reforma i conservació de l’autovia per un període de 19 anys i que aquestes actuacions van quedar inconcluses salve pel tram albaceteño. La concessionària per a l’adequació dels 73 quilòmetres que separen Villena d’Alacant, CIRALSA, es va declarar en concurs de creditors ocasionant “un retard intolerable en l’execució”.

Aquesta paralització afecta especialment als veïns de Montfort,  Novelda, Petrer, Elda, Saix i Villena, en les comarques de l’Alt i Mitjà Vinalopó i amb una gran densitat poblacional. “La ciutadania que transita aquesta autovia necessita que l’Estat garantisca una seguretat assimilable al que presenten les autovies de recent construcció. I no és únicament la gent que va a Alacant a treballar, són els turistes que vénen, és el transport comercial, el corredor viari Alacant-Madrid és dels quals més trànsit de vehicles suporta durant tot l’any. Aquesta és una carretera que suporta una intensitat mitjana diària de 60.000 vehicles, uns 6.500 camions”, ha considerat la diputada.

Protecció acústica per a Petrer

La pnl presentada per Compromís reclama també a Foment que procedisca a la instal·lació de panells de protecció acústica en els trams de la A-31 propers al nucli urbà de Petrer i altres zones habitades del seu terme municipal.

L’A -31 és una autovia que es va construir en els anys 80 i l’edificació dels quals va consistir en molts trams en un simple desdoblament dels traçats de les carreteres nacionals ja existents.