Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, i el portaveu de la coalició al Congrés, Joan Baldoví, han mantingut este matí una reunió a Madrid fruit de la quals’impulsarà en el parlament espanyol una petició de creació d’una comissió d’investigació sobre el rescat i posterior venda del Banc de València, per a la qual cosa es requereix també el suport d’algun altre grup parlamentari.

Segons s’explica des de Compromís en novembre de 2011 el Banc d’Espanya va intervindre el Banc de València, en eixe procés el FROB va injectar més de 5.000 milions d’euros argumentant que calia garantir la viabilitat de l’entitat. Tot açò per a acabar venent el Banc de València a Caixabanc per 1 euro sense realitzar cap procediment públic de licitació.

Com explica Baldoví “els valencians ens mereixem una resposta, ens mereixem que algú ens diga perquè es va regalar una part molt important del nostre sistema financer, gestionat sempre per polítics o ex polítics del PP, per un sol euro. Entenem que algú ha de dir alguna cosa al respecte i assumir responsabilitats. Han d’explicar ben clar a tota la societat valenciana perquè un banc com eixe es pot vendre per un euro”.

Segons ha declarat Ferri “amb esta comissió volem depurar totes les responsabilitats, i fins i tot, examinar si n’hi ha alguna responsabilitat comptable per poder recuperar els diners regalats a la banca.. Volem saber perquè es va prendre esta decisió i a canvi de què es va regalar per un euro una entitat valorada en 5.000 milions d’euros. Volem saber perquè se’ns va utilitzar als valencians com a moneda de canvi. Per als valencians i valencianes esta sospitosa venda del Banc de València també va suposar la desaparició quasi completa del nostre sistema financer”.

“Des de Compromís també denunciarem en esta comissió com el Partit Popular va posar per davant els interessos de la gran banca, als interessos de les nostres xicotetes i mitjanes empreses i del conjunt de la societat valenciana”, ha conclòs el diputat.