Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat que les dades de la desocupació en el mes d’agost, “són molt preocupants, perquè un mes tan fort per al turisme i que tinguem quasi 8.000 desocupats més, hauria de ser una raó de sobra perquè botaren totes les alarmes en el Palau de la Generalitat, cosa que no ha passat”.

Des de Compromís han demanat al Consell que posen en marxa plans de xoc contra la desocupació en totes les comarques valencianes. A més a més, Morera ha recordat que este mes d’agost, “nosaltres hem presentat una proposició no de llei per actuar contra la desocupació juvenil en la província d’Alacant i ens agradaria que les Corts es posaren ja en marxa i que esta proposició fóra de les primera a ser tramitades perquè, ho tornem a recordar, estem ací per a treballar per la gent i solucionar els seus problemes i eixa filosofia sembla que no és la del PP des de que governa en la Generalitat”.

Morera ha insistit que, des de l’arribada d’Alberto Fabra a la Generalitat, “només ha parlat de retalls, d’estalvi en l’administració, però en cap moment hem escoltat parlar al president de la Generalitat de plans d’ocupació, de polítiques actives, que són responsabilitat del govern valencià i que no en fa”.

Des de Compromís defensen la posada en marxa d’un nou model productiu, “perquè el que han defensat des del PP és el de l’actual ruïna i ara cal que l’administració compte amb els empresaris i els emprenedors i compte amb ells per a fomentar la creació d’empreses i d’autoocupació perquè sols tindrem més ingressos si s’activa l’economia”.

Morera defensa com a fórmules de promoció de l’economia valenciana l’aposta per l’economia verda, les energies renovables i també la posada en valor de l’agricultura, “com a font de riquesa i també com a motor generador de treball tot l’any”. Per al portaveu de Compromís cal que des de les diferents administracions públiques, “s’estimule al màxim la creació d’empreses i de nous llocs de treball i això sols es fa aplicant mesures fiscals afavoridores”.

També, Morera ha dit que la morositat del Consell i de les empreses públiques com RTVV, “estan generant molta desocupació en productores mitjanes i xicotetes i en estudis de doblatge perquè, no podem oblidar que RTVV està fora de la llei en quant als pagaments als proveïdors i estos tenen greus problemes de supervivència que estan finalitzant amb l’acomiadament dels professionals d’eixes empreses que treballaven per a l’ens públic. Per tant, la Generalitat té en part moltíssima culpa de la gent que se’n va al carrer mes rere mes”, segons el portaveu valencianista.