Bota al contingut principal

La diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, ha criticat el descarat menyspreu que sofreixen les comarques de Castelló i l’ncompliment sistemàtic del Govern de Rajoy en matèria d’infraestructures.

“De la Serna ha vingut a fer-se una altra foto i a llançar la quarta data d’;arribada de l’AVE però les connexions dignes que necessita Castelló no arriben amb fotos ni postureo sinó amb partides específiques i territorialitzades als propers Pressupostos Generals de l’Estat”.

La formació també ha criticat la indefinició de Foment en les obres del Corredor Mediterrani, que continua sense aclarir si tenen prevista una doble plataforma o mantenir el “nyap” del tercer carril fins a Catalunya.

“Mentre els empresaris de Castelló reclamen una plataforma ferroviària independent d’ample internacional, el que ens arriba a la província és només una solució provisional”, ha afirmat Xavier Trenco, portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló.

En aquesta línia, la portaveu de Compromís en la comissió d’Infraestructures dels Corts, Belén Bachero, ha reiterat la necessitat de transferir les competències del servei ferroviari de Rodalies al Consell, així com l’execució del pla d’infraestructures 2010-2020 d’aquesta línia.

“Els pobles de Castelló segueixen patint la deterioració de les connexions ferroviàries per la nefasta gestió del PP en el servei de Rodalies” ha afegit Bachero.

Per la seva banda, el senador Jordi Navarrete ha qüestionat que l’alta velocitat no afecte a la freqüència i a la qualitat de la línia C-6 de rodalies, que connecta València amb Castelló: “En el Senat s’ha vist clarament que el PP no aposta per mantenir en condicions ni ampliar els serveis de Rodalies als nostres pobles”.