Bota al contingut principal

L’alcalde de Borriol, Silverio Tena, ha manifestat que “l’objectiu de subordinar els pressupostos de la localitat a una qüestió de confiança era desbloquejar els pressupostos per garantir així el futur dels veïns de Borriol i les inversions necessàries per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

En aquest sentit, ha afirmat que “era una decisió arriscada, perquè per Compromís suposava la possibilitat de perdre l’alcaldia, però l’equip de Compromís per Borriol i els socis de Govern del PSOE prioritzava el futur de Borriol als interessos partidistes”. Tena ha fet aquestes manifestacions després de l’anunci aquest matí del PP que, finalment, PP i VeÏns han estat incapaços de presentar una moció de censura ni una alternativa de govern per Borriol.

Passat un mes des que el PP i Veïns tombaren els comptes de Borriol, i a punt d’acabar-se el termini per a presentar la moció de censura, “l’anunci del portaveu del PP que no duran a terme la moció de censura demostra que ni el PP ni Veïns de Borriol són alternativa de govern i constata que l’únic interès que tenien a bloquejar els pressupostos era impedir la governabilitat del municipi, ja que si tingueren un projecte alternatiu hagueren dut a terme la moció de censura”.

Per aquests motius, Tena ha sigut molt crític amb PP i amb Veïns. “El PP ha demostrat que, durant quasi dos anys de legislatura, el seu únic interès ha sigut partidista, bloquejar per bloquejar, sense importar-li gens els veïns. Han tractat de bloquejar, fins i tot, les millores en personal i l’augment d’ajudes per a Serveis Socials; és a dir, que han torpedejat les millores en els serveis per a atendre als més desfavorits de la localitat, i açò és molt simptomàtic”.

Per Tena, “el portaveu del PP, Ibán Pauner, s’ha desacreditat com a candidat i com a portaveu, perquè després de tractar de dinamitar l’acció de govern, quan ha tingut opció de presentar una alternativa, no ha fet un pas endavant, sinó que ha preferit seguir cobrant de la Diputació sense presentar alternatives ni cap projecte per al municipi”.

Respecte a Veïns, Silverio Tena, ha lamentat la seua “absoluta falta de responsabilitat”. Segons el representant de Compromís, “Veïns ha incomplit els seus compromisos adquirits al principi de la legislatura, ha posat en risc un govern del que formava part i després ha sigut incapaç de presentar alternativa”.

En definitiva, “els partits del passat no han estat capaços d’oferir un futur, no sabem si per covardia, per falta de responsabilitat, per incapacitat o simplement perquè no han sabut posar-se d’acord sobre els seus interessos particulars”.

Siga com siga, afig l’alcalde de Borriol i representant de Compromís, “la ciutadania ha de prendre nota que, malgrat les dificultats d’un Govern en minoria, ha sigut l’actual equip de Govern l’únic capaç de posar-se al capdavant del municipi, amb valentia, amb responsabilitat i amb rigor per a tractar de millorar la vida dels ciutadans, mentre que l’oposició ha sigut incapaç de fer un pas avant”.

Per tot açò, l’alcalde de Borriol ha sol·licitat tant al PP com a Veïns que “atès que han mostrat la seua incapacitat per a governar, almenys podrien, a partir d’ara, facilitar l’acció de govern perquè la ciutadania no es veja perjudicada pels seus interessos partidistes”.