Anar directament a les notícies

Xambó: “La Generalitat ha de personar-se en el procés judicial pel forat de 1.200 milions d’euros en RTVV”

Publicat el en Llibertat i Igualtat

L’ex membre del Consell d’Administració de l’antic ens públic i el grup parlamentari Compromís presentaren la denúncia en la legislatura passada

Rafael Xambó, en qualitat d’ex membre del Consell d’Administració de l’antiga RTVV, i denunciant, junt al grup parlamentari Compromís, del cas pel forat de 1.200 milions d’euros en l’ens públic, ha registrat aquest matí un escrit dirigit al President del Consell, Ximo Puig, per reclamar la personació directa de la Generalitat en la causa.

Segons s’explica en l’escrit els greus fets que investiga el Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 6 de Paterna tenen transcendència directa per a les arques públiques de la Generalitat, per la qual cosa aquesta ha sigut i és la perjudicada directa pels actes denunciats de mala gestió econòmica, contractació inadequada i balafiament.

En l’escrit, presentat en el registre General de Presidència, també s’argumenta que la Generalitat té més capacitat (mitjançant els seus serveis materials, humans i jurídics) per a, després de més de dos anys i mig de recerca judicial, donar suport a les diligències de recerca ja practicades i, així mateix, donar un nou impuls a l’activitat de depuració de responsabilitats mitjançant noves diligències.

“Tot açò –s’afegeix- fa oportú i necessari que la pròpia Generalitat Valenciana es persone davant el mencionat Jutjat, amb la finalitat de donar impuls i progrés a la referida recerca penal fins a la depuració de les responsabilitats que es deriven dels fets objecte de denúncia, així com qualsevol altres fets que es donen a conèixer com a conseqüència d’aquesta recerca”.

Segons ha assenyalat Xambó, “en març de 2014 presentàrem la denúncia davant del jutjat de Paterna contra els directius de l’aleshores RTVV, per tot el balafiament de recursos que havien fet. Passat tot este temps encara estem en la situació de diligències prèvies perquè tots els moviments que s’han realitzat als jutjats han sigut els que han fet els nostres advocats”.

“Esta és l’hora en què encara no s’ha personat la Generalitat, que és la principal perjudicada com a representant de tots els valencians. Per això hem presentat aquest escrit reclamant-li al President de la Generalitat, que prenga les mesures necessàries, primer perquè els liquidadors de l’antiga RTVV tinguen el suport tècnic i humà per a proveir les proves que solicite el jutjat i segon perquè l’Advocacia de la Generalitat es persone en representació de la Generalitat Valenciana per a defensar els interessos de tots els valencians”.