Bota al contingut principal

“Antidemocràtico”, “desleal”, “soplón”, “rebeldes”, “desprecio”, “abandono de responsabilidad”, “dejación de funciones”, “desacato”, “rechazo impúdico”, “desviación de poder” “perturbación”, “utilización artera”, “bufonada”, “judicializar la vida política”, “reventar”, “supremacía moral”, “engañar”, “mentir”, “actuación tramposa y ladina”, “expropiar la comisión”,  “defraudar”, “pervertir”, ”vergonzante”,  “fracaso”, “interpretación burda”,  “déficit de ética pública”, “burla”, “cara marrullera, fraudulenta y engañosa”, “ “estudiamos acciones legales, civiles y penales, contra el sr Fullana y los diputados de Compromís”…

Estos són només alguns dels improperis i coaccions de l’informe de conclusions del Partit Popular de César Sánchez respecte a la comissió d’investigació dels últims 12 anys de la Diputació d’Alacant. En l’informe, de 28 pàgines i un annex amb intervencions del portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant subratllades, no ocupa ni una sola paraula a valorar les presumptes irregularitats destapades per Compromís i que la Fiscalia Anticorrupció ha admés a tràmit i encetat la investigació.

Una tercera part de l’informe està dedicada a desqualificar la tasca de Compromís i una part important també s’ataca durament al grup del PSPV i EUPV a la Diputació d’Alacant.

La línea argumental del PP a més, burlant-se de la tasca de Compromís i acusant als seus diputats de no haver compartit la informació publicada als mitjans de comunicació i de la que disposa Fiscalia, té com a base una acta (la de la comissió de gener) que no refereix que el president de la comissió i responsable del patronat Costa Blanca coneix tota la informació així com que els indicis delictius que es veu en la pròpia documentació.

Compromís ha presentat un recurs perquè la comissió incloga en l’acta del dia 25 de gener les advertències de Gerard Fullana sobre tot el que s’havia vist a la informació analitzada. També que es va dir expressament en la comissió que, a banda de les conclusions polítiques, i a falta de determinada informació (encara no entregada) Compromís entenia que podrien haver hagut irregularitats administratives i penals al patronat de turisme.

El president de la comissió i responsable del patronat, Eduardo Dolón, no tan sols coneixia esta informació al gener sinó que va afirmar en sessió celebrada el 15 de febrer que donava per tancada la investigació del patronat concloent que li sembla adequada l’actuació del patronat. És cinc dies després quan Compromís fa pública la informació trobada i més tard presentaria a la Justícia la documentació presumptament delictiva.

Compromís ha destacat com a molt greu que “el govern de César Sánchez reedite l’estratègia clàssica del PPCV consistent en l’atac a les forces polítiques que pretenen la investigació dels casos de corrupció i que ho faça amb greus desqualificacions”. Gerard Fullana, portaveu del grup Compromís a la Diputació, afirma que “l’informe d’insults i coaccions d’Eduardo Dolon és un atemptat contra la democràcia, i demostra que el Partit Popular continua impedint la investigació i emparant possibles conductes delictives. No ho aconseguiran, no cessarem”.