Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís parla de despropòsit i demana que es tinguen en compte les paraules de la néta de Carrero Blanco i es respecte la llibertad d’expressió.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, s’ha dirigit hui des de l’estrada a Soledad Becerril, Defensora del Poble, per a demanar l’indult a Cassandra, la jove que ha sigut condemnada a un any de presó per bromejar sobre Carrero Blanco.

Baldoví ha tret en el Ple del Congrés un cartell demanant l’indult per a la tuitera que ha sigut condemnada per humiliació a les víctimes del terrorisme pels 13 tuits amb acudits sobre l’atemptat que va acabar amb Carrero Blanco, president del Govern durant el règim franquista.

Baldoví ha demanat a la Defensora del Poble “que es moga i que aquest mateix divendres el Consell de Ministres comence a treballar en el tema”. El portaveu de Compromís ha enumerat una llista de polèmics indults que ha atorgat el Govern: el guàrdia civil que va gravar una agressió sexual i no la va denunciar, un conductor kamikaze, el número dos del Banco Santander, etc.

El valencià ha fet seues les paraules de la néta de Carrero Blanco: “M’espanta una societat en la qual la llibertat d’expressió, per lamentable que siga, puga implicar penes de presó”.

El diputat ha titllat el cas de despropòsit, ja que “existeixen bromes sobre aquest mateix tema en conegudes sèries de televisió i fins i tot en el duo humorístic “Tip i Col” en 1984, fa 33 anys”.