Anar directament a les notícies

Compromís sol·licita a Anticorrupció que exigisca els expedients de contractació que Benidorm nega a la coalició

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El termini legal per a l’entrega dels expedients de contractació vinculats a les factures de Benidorm que Compromís ha entregat hui al fiscal de les empreses basques va cloure fa ja una setmana. Havent esgotat tots els terminis i després d’un últim  intent fallit dijous de la setmana passada Compromís ha dut les informacions sobre les quantitats facturades com a prova i ha sol·licitat que es requerisca la documentació que l’Ajuntament benidormí es nega a entregar en el termini marcat per la llei.  En total, Compromís sol·licita expedients de contractació de factures valorades en 1,6 milions d’euros. L’objectiu és comprovar si el modus operandi ja denunciat a Torrevella i la Diputació d’Alacant coincideix amb el de Benidorm.

“Hem acudit a Fiscalia per a què sol·licite tota la documentació sobre els contractes que el govern local del PP no ens ha donat encara, tot i que fa més d’un mes que la vam demanar. I a més, hem aportat les factures de l’Ajuntament de Benidorm a la causa ja oberta per Compromís a la Diputació ja que presenten molts elements en comú, com ara que qui va ser diputat del patronat de Turisme, Sebastian Fernández, és hui l’actual assessor de l’alcalde. Esperem que el govern del PP faça més cas a la petició de Fiscalia i entregue els contractes dels stands contractats a Benidorm”, ha destacat el portaveu de Compromís a Benidorm, Josep Bigorra que ha acudit acompanyat del portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Compromís ha acompanyat l’incompliment d’entrega de documentació amb nou material vinculat a la denúncia presentada el darrer 20 de febrer, un llistat de factures on s’evidencia l’alarmant tracte a dites empreses. Fullana ha destacat que “ens poden amenaçar, difamar o el que creguen però des del primer dia els tres eixos de Compromís a la Diputació els estem duent a terme: acabar amb el clientelisme en les subvencions, denunciar i fiscalizar casos de corrupción política i privilegis perquè els diners retornen a les persones i noves propostes fresques per posar els pobles en el centre d’atenció”.

Compromís ha acreditat més de 6 milions d’euros en diferents institucions governades pel Partit Popular. El pressumpte frau detectat incorpora proves de manipulació d’adjudicacions en consonancia  amb el modus operandi del cas Gurtel a València.  El cas salpica també a Torrevella, on Compromís segueix estudiant la presentación de la denuncia a fiscalía i on s’aprovaven contractes amb les empreses basques amb l’actual vicepresident de la Diputació Eduardo Dolon com a regidor i alcalde.