Bota al contingut principal

Compromís dóna un “no rotund” als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 i anuncia una esmena a la totalitat.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha valorat els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017 presentats avui pel Govern i els ha definit com “un insult reiterat als valencians”. La formació mostra el seu malestar després de conéixer que el País Valencià percebrà 310 milions menys en inversions respecte als fons que el Govern va contemplar en els comptes de 2016.

Baldoví ha mostrat la seua indignació davant unes retallades de 5.000 milions d’euros i que segueixen menyspreant els valencians: “Amb la pujada de les partides destinades al Ministeri de Defensa i a la Casa Reial, estava clar que es perdrien inversions en infraestructures. Un any més, els valencians i les valencianes tindrem pitjors inversions que l’any anterior”.

El diputat valencià ha recriminat al Partit Popular el doble discurs amb el qual enganya a escala territorial: “els PGE no compleixen amb allò que es va aprovar per unanimitat en el parlament valencià, també amb els vots del PP, perquè les inversions s’acostaren al pes demogràfic que tenim, un 11%”.

Baldoví ha carregat per la irrellevància del PP valencià respecte a les decisions del Govern: “el PP no ha tingut en compte cap de les reivindicacions valencianes de les quals Isabel Bonig, presidenta del PPCV, diu defensar. De què va servir la visita de Mariano Rajoy d’aquest cap de setmana al Congrés del PP valencià?”