Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha assegurat hui que “ amb les seues crítiques al decret de plurilingüisme el PP ha tornat a fer el ridícul. És lamentable que isquen hui demanat la dimissió del conseller d’Educació quan el que haurien de fer és demanar disculpes per totes les mentides i tot l’enfrontament que han sembrat durant els últims mesos”.

“Ha quedat demostrat, fins i tot per al ministre d’Educació del govern central, que el decret de plurilingüisme és bo, que respecta tots els criteris que havia de respectar i la igualtat de tot l’alumnat “.

Per a Ferri “ això és el que passa quan les coses es fan des d’una base pedagògica i científica i quan a aquesta se li dóna un reglament. Això es transforma en un decret que ni tan sols un ministre del Govern d’Espanya, d’un partit diferent al que governa al nostre territori, pot negar-se a portar endavant”.

El portaveu de Compromís ha assenyalat que la Conselleria d’Educació “ja venia treballant en el tema del currículum de primària des de fa molt temps i per aquesta raó s’ha pogut respondre per carta al ministre dient que de les dues hores i mitjana que estaven per assignar podien assignar-se a allò que els centres volgueren. Si es decideixen per l’anglès es podrà certificar també als alumnes amb els títols oficials en la resta de nivells lingüístics”.

Segons Ferri “darrere de les reaccions del PP valencià al decret de plurilingüisme de Marzà sembla estar una fòbia molt extensa al valencià. A Múrcia hi ha un decret de plurilingüsime igual que el del govern del Botànic però amb la diferència que allà només hi ha dues llengües, castellà i anglès. Ací veuen un problema perquè hi ha tres llengües, una és el valencià i això és el que li molesta al PP”.