Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat hui que “els Pressupostos Generals de l’Estat presentats pel govern del PP confirmen que als valencians ens tracten com una colònia. Els valencians no volem ser una colònia, volem tindre els mateixos drets i ser tractats de manera justa com passa amb la resta de l’Estat”.

“Estem farts de pagar i callar per això des de Compromís creiem que les institucions valencianes s’han de manifestar rotundament contra esta situació de marginació per uns pressupostos que ens aboquen a estar, una vegada més, a la cua de les inversions de l’Estat. Això no pot ser i ens hem de plantar”.

Com ha explicat Ferri “hem aprovat hui una declaració institucional en què s’han recordat totes les resolucions unànimes de Les Corts reclamant inversions justes, la reforma de l’Estatut d’Autonomia en eixe sentit, es trasllada la necessitat de què el Consell mobilitze a tota la societat valenciana, que es convoque a tots els representants de totes les cambres triats en les circumscripcions valencianes per a tractar la marginació en els pressupostos de l’Estat que estem patint. En definitiva volem que es facen totes les accions necessàries per salvaguardar els interessos dels valencians i valencianes”.

“Com ja hem dit, des de Compromís som partidaris de què muntar un “pollo” per mostrar la nostra indignació, encara hem de vore això en què es pot traduir, però del que estem convençuts és que ha d’implicar tota la societat: sindicats, societat civil, sector empresarial, partits polítics i la societat de a peu”.

Per Ferri “no es tracta d’una confrontació entre comunitats, sinó contra el Govern central, que sempre fa un repartiment discrecional de les inversions. Hem d’actuar com a poble i defensar allò que és nostre, que no és altra cosa que tindre els mateixos drets i les mateixes inversions que qualsevol altre ciutadà de l’Estat”.