Bota al contingut principal

El final de la concessió de l’AP-7 no arribarà abans de 2020, per la qual cosa caldrà esperar encara gairebé mil dies perquè suposadament s’allibere dels peatges i es pose a disposició dels ciutadans de forma lliure, quelcom que ja hauria haver-se realitzat després de les successives pròrrogues. La moció de Compromís ha obtingut el rebuig del PP-Ciutadans i l’abstenció del PSOE, UPN i l’Agrupació Socialista de la Gomera, amb els vots favorables de formacions com Podem, ERC, PDECat, Nova Canària, Coalició Canària i Bildu.

Per Compromís garantir la titularitat pública i gratuïta d’aquesta amortitzadíssima autopista, que portem anys pagant, hagués estat una gran operació, ja que aportaria de forma immediata les infraestructures que el País Valencià necessita per la nul·la inversió estatal en les obres de variants que es precisaven al llarg i ample del territori“, ha indicat Mulet, que li ha recordat que “poc pot fer” una institució amb una delicada situació econòmica com és la Generalitat “per l’escàs finançament i víctima del saqueig i maltractament que ha patit per part del PP al capdavant de les institucions i ara des de l’Estat“. La coalició lamenta que comarques i poblacions amb una alta perillositat a la carretera en el traçat de la N-340 al Maestrat on no existeixen vies gratuïtes alternatives o en altres comarques sense variants, com la Marina o la Safor.

Compromís ha denunciat en el Ple la doble vara de mesurar del PP i del propi Estat “que veia fins fa poc raonable rescatar les radials pagant 5.000 milions, als bancs o de socialitzar pèrdues, però curiosament el veu impossible en el cas de l’AP -7” i ha animat tant al PP, com el PSOE si és que de cop i volta veuen tan bé el vial “a presentar esmenes per abaratir, desviar determinat trànsit o bonificar alguns trams després de tants anys de peatges i quan ja s’acosta la fi de la concessió, si així ho veuen oportú, com ha fet Compromís“.

#TracteJust

Mulet va mostrar a més les capçaleres de diversos diaris valencians que, de forma unànime, recullen el malestar pel maltractament en els PGE al País Valencià. També ha lamentat que “hagen hagut de ser senadors valencians els que hagen hagut de vindre a defensar la pervivència de l’AP-7 durant uns anys més o atacar-nos reclamant que posem diners a l’autopista quan portem anys pagant, infrafinançats, sense que ens facen les obres de variants necessàries i, a més, saquejats“. Mulet ha recordat que Abertis va obtindre en l’exercici 2015, uns ingressos de peatge de 264 milions d’euros i un benefici abans d’impostos de 106 d’euros respectivament. “Hem proposat en diverses ocasions al Govern, sense obtenir resposta, si no és més econòmic alliberar com més aviat aquest vial de realitzar pegats i noves afeccions territorials“, com va passar amb la variant del Maestrat de la N-340, que va costar 81,5 d’euros, va destruir milers d’explotacions agrícoles a ple rendiment, per finalment reproduir un vial saturat amb un carril per sentit. “Però sembla clar que el Govern no està per fer reflexions tan profundes o molestar les concessionàries“, ha conclòs.


En la sol·licitud de creació d’una Comissió d’Investigació de finançament il·legal dels partits polítics, Mulet ha rebutjat la mateixa i ha considerat una “bufonada” la rebequeria del PP de portar al Senat la comissió creada al Congrés. Mulet ha recordat la residència actual i condemnes d’expresidents autonòmics i institucions com les diputacions que van estar governades pel PP. “Nosaltres no destrossem els discos durs a martellades, la Fiscalia ha arxivat les denúncies del PP sobre els nostres comptes, que són transparents perquè no tenim gürtels, ni sobres nicomptabilitat en B, ni comptes a Suïssa o Panamà“, ha abundat. Mulet ha aconsellat al PP col·laborar per aclarir els seus comptes i deixar de ser “el partit més corrupte d’Occident, així comrecórrer perquè no s’investigue“.