Bota al contingut principal

Compromís ha exigit la dimissió del president de RTVE, José Antonio Sánchez, per les seues paraules d’ “imperialisme ranci i etnicista” durant una conferència en la Casa d’Amèrica.

El que havia de ser una conferència sobre la relació de la televisió pública amb el continent americà va derivar en una exaltació del colonialisme. Sánchez va destacar la labor “evangelizadora i civilitzadora” de la conquesta d’Espanya, va comparar la cultura asteca amb el règim nazi i va justificar els possibles errors: “Què es van fer coses dolentes? Que algú em diga en quines conquestes no les va haver-hi”.

El diputat de Compromís, Enric Bataller, ha censurat les declaracions del màxim responsable de l’ens públic basades en la “superioritat religiosa i cultural”.

La formació valenciana ha preguntat al Govern si pensa demanar el cessament del president de RTVE, tenint en compte que va ser proposat per l’Executiu de Rajoy, i si avala les seues declaracions.

Compromís ha qüestionat també les habilitats de José Antonio Sánchez, atès que va començar la seua intervenció demanant disculpes i al·legant “falta de coneixement sobre l’assumpte”. Bataller ha assenyalat que aquest tipus d’incidents són els que soscaven greument la tan pregonada marca Espanya.

No és la primera vegada que s’exigeix la dimissió de Sánchez, al juny de 2015 tots els consells d’informatius de la corporació van demanar el seu cessament després d’afirmar que era votant del PP.