Bota al contingut principal

 

Les diputades Isaura Navarro i Marian Campello han participat este matí en la roda de premsa de presentació de l’informe preliminar de la Comissió Europea de verificació dels drets humans a Colòmbia. Les parlamentàries de Compromís formaren part de la delegació valenciana d’esta Comissió que entre els dies 16 de març i 1 d’abril viatjà a Colòmbia per conèixer de primera mà la situació del país després de la firma de l’Acord de Pau firmat en novembre de l’any passat entre el Govern i les FARC.

 

Les representants de Compromís coincideixen, com també reflexa l’informe, en què la situació que s’han trobat a Colòmbia és molt preocupant pels incompliments per part del govern que posen en perill el procés de pau. Han trobat una manca de voluntat governamental per complir allò que s’ha pactat que ve acompanyada per una creixent activitat dels grups paramilitars en els territoris d’on han eixit les FARC.

 

Segons ha explicat Navarro “hi ha un incompliment flagrant a l’hora de transformar en lleis tot allò firmat en l’Acord de Pau. Només s’han tramitat 4 de les 40 lleis o reformes legislatives acordades, i les aprovades, com la llei d’amnistia per als presos vinculats a les FARC, no s’estan complint”.

 

Per la seua banda Campello ha posat de relleu l’increment dels assassinats de líders socials i defensors de drets humans que s’estan produint a Colòmbia, “estem molt preocupats per la manca de compliment dels drets humans en procés de pau, mentre el govern mira cap altre costat. L’any passat van ser assassinats 127 líders socials, a la vegada que augmenta alarmantment l’estigmatització i judicialització de la seua labor”.