Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Cristina Rodríguez, ha estat hui a Vila-real al costat de la també parlamentària de la coalició, Mònica Àlvaro, presentant la Proposició No de Llei que defensarà dimarts que ve a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Corts i que demana garantir que els i les agricultores valencianes puguen triar el cultiu dels seus camps, sense estar sotmesos al reg comunitari amb fertilitzants que no serveixen per a tots els productes conreats.

Compromís ha fet aquesta presentació el mateix dia que s’ha publicat l’ordre de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual es regula el procés de selecció d’inversions proposades per les comunitats de regants de la Comunitat Valenciana interessades en el finançament d’operacions de modernització de regadius, que avança en la mateixa línia que allò que demana la proposició de Compromís.

En aquest sentit, Rodríguez assegura que “ens alegra que la Conselleria reculla aquesta sensibilitat perquè és un indicatiu que anem en el bon camí. No obstant això, en Compromís seguirem treballant fins al final perquè es garantisca la dotació d’aigua amb la freqüència i qualitat necessàries, tant per a la conducció agrària convencional com per l’ecològica, en tots els casos, i així poder tindre una agricultura rendible i rica en diversitat. Raó per la qual proposem elaborar, en col·laboració amb les comunitats de regants, unes directrius tècniques que permeten organitzar els torns de reg, disminuint els dies de fertirrigació, de manera que s’assegure que els dies amb aigua sense residus químics són suficients per al reg amb aigua neta”.

La diputada de Compromís ha afegit aquest matí a Vila-real que “ens felicitem perquè ha fet efecte la nostra determinació en aquesta problemàtica, encara que lamentem que aquesta ordre isca després de fer la convocatòria d’ajudes d’aquest any, de manera que aquesta tindrà efecte per a noves convocatòries”.

“Si el que volem és una agricultura més sostenible i més competitiva que puga atraure la gent jove és fonamental que les comunitats de regants garantisquen l’accés d’aigua a tots els agricultors en les condicions que requereixen els seus cultius”, ha conclòs Rodríguez.