Bota al contingut principal

“Un insult per als castellonencs”. D’aquesta manera ha qualificat el portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, els pressupostos de l’Estat a la demarcació de Castelló. En una roda de premsa que s’ha celebrat a la Diputació de Castelló, Baldoví, acompanyat de la diputada per la circumscripció de Castelló de Compromís, Marta Sorlí, i el portaveu de Compromís a la institució provincial, Xavier Trenco, ha desgranat les xifres que afecten el País Valencià.

Baldoví, que ha anunciat una esmena a la totalitat, ha lamentat el “nul pes polític” que té el País Valencià a Madrid i ha posat com a exemple el corredor Mediterrani, “prioritari per a Europa; de segona per al PP. El túnel Chamartín-Atocha no està en perill, poden tots estar tranquils”, ha dit irònicament el portaveu de Compromís al Congrés, que, per a fer aquestes declaracions, ha utilitzat una sèrie de xifres facilitades pel mateix govern de Mariano Rajoy.

“Les inversions són el nostre pa de cada dia; gràcies a elles podem enviar les rajoles i les taronges de Castelló a Europa, però si no es porten a terme aquestes inversions, si no tenim corredor Mediterrani, suposa un càstig per a aquestes indústries”, ha explicat Baldoví.

Segons Baldoví, el grau d’indignació dels castellonencs i els valencians en general ha arribat a uns extrems mai vistos “i per això fins i tot el PP ha signat la declaració institucional en què les Corts Valencianes demanen un tracte just per al nostre territori”. També ha anunciat que els diputats de Compromís participaran en l’acte reivindicatiu que es farà a les Corts el 25 d’abril.

Per la seua banda, Marta Sorlí, ha anunciat que el seu grup tornarà a presentar esmenes referides a les comarques de Castelló sobre infraestructures, “que es repeteixen any rere any, la qual cosa suposa que no s’han executat, com el desdoblament de la N-340 a Alcalà i a Vila-real, la caserna de la Guàrdia Civil a Cabanes, per posar-ne només alguns exemples”.

Sorlí ha insistit que “hi ha infraestructures com la regeneració de la costa i el corredor Mediterrani o les rodalies ferroviàries que són fonamentals per al futur econòmic de Castelló: si no es fan, són diners del turisme que deixem de rebre”.

També Xavier Trenco, el portaveu de Compromís a la Diputació, ha insistit en aquest assumpte i ha manifestat que, si tot i el “menyspreu inversor a què ens té sotmesos el Govern espanyol estem creixent, si tinguéssem les infraestructures que ens corresponen, el futur de les comarques del nord seria més favorable”.

Trenco ha tornat a demanar el suport de la Diputació a la declaració institucional de les Corts Valencianes. “No sé com el vicepresident Vicent Sales pot dir que Rajoy tracta bé als castellonencs: es veu que no ha llegit el mateix pressupost que ha llegit la seua cap, Isabel Bonig”, ha dit per concloure.