Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat que el Govern amaga qui es troba darrere del twit que el passat mes de febrer, des del perfil oficial de Renfe València, va titllar de‘pancatalanista’ al conseller d’Educació del govern valencià per pertànyer a un partit polític o un sindicat. “En la resposta asseguren que les xarxes socials de @CercaniasVLC, del nucli de Rodalies de València, són gestionades per 3 Operadors Comercials Especialitzats, amb residència a València. Sense donar cap classe de dada més, tot i que des de Compromís hem demanat informació molt més detallada, com si la persona que gestiona les xarxes d’informació de Rodalies València ha passat proves selectives o psicotècniques o si només va entrar per tindre el carnet del PP; les sancions o mesures disciplinàries que s’han imposat a l’autor del tuit o les mesures legals per la possible usurpació del compte oficial“, ha afegit el senador.

Per al representant de la coalició “aquest compte hauria únicament de utilitzar-se per informar els ciutadans de les incidències o millores en el servei, però per contra veiem com s’ha utilitzat políticament des d’una institució com Renfe per atacar un representant polític democràticament elegit“. Segons Mulet “resulta intolerable que envien judicis de valor que llegeixen milers d’usuaris sobre la pertinença o no del conseller a una entitat i que, per això, se’l titlle de pancatalanista, utilitzant un tipus de llenguatge que segons les seues pròpies condicions d’ús del compte no permeten per als usuaris. Tot un exemple“.

Finalment la coalició al Senat ha anunciat que reclamarà documentació sobre les empreses, usuaris habilitats per a gestionar el compte, el tipus de contracte i un informe sobre si es van infringir les condicions d’ús del perfil, mesures disciplinàries adoptades i preventives per assegurar que des de la compte oficial no es produisquen atacs cap a un càrrec o representant polític o s’utilitze per objectius aliens al seu objecte.