Bota al contingut principal

El grup Compromís a la Diputació d’Alacant ha presentat hui un escrit al president de la institució sol·licitant que accepte la proposta que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha llançat perquè els 141 pobles de la província puguen participar del fons de cooperació com sí que ho faran els pobles de València i Castelló.

“César Sánchez ha argumentat que no ha participat en el Fons perquè li era impossible pressupostàriament al 2017, però si la Generalitat avança els diners sense demanar cap interès seria incomprensible que continue el bloqueig i que els pobles d’Alacant reben el 50% d’inversió”, ha destacat Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la institució.

Fullana s’ha ofert en el seu escrit a mediar “qualsevol eixida per aconseguir el necessari consens amb la Generalitat en aquest assumpte, parlem ni més ni menys de sumar 13 milions d’euros pels municipis”.

El grup Compromís vol sumar esta proposta de diàleg als assumptes que ja negocia estes setmanes amb el Partit Popular i que són de vital importància per als pobles, com la nova proposta de model d’adjudicació o la inversió sostenible. “Tenim el full de ruta clar, idees clares en la regeneració i obrir totes els vies de diàleg possibles per agilitzar i democratitzar les ajudes als pobles”, ha destacat Gerard Fullana.

Compromís ha destacat com un dels principals actius del Fons de la Generalitat l’autonomia municipal i el fet que els diners arriben de forma justa i igualitària a tots els pobles.