Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre, ha exigit hui al Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, que cesse en la seua persecució, en forma de denúncies, als ajuntaments que van exhibir la bandera tricolor amb motiu de la celebració del 14 d’abril com l’efemèride de la proclamació de la II República.

Segons García Latorre “l’homenatge a un període democràtic de la nostra història en forma d’exhibició de la bandera Republicana ha d’estar emparat pels drets fonamentals a la llibertat ideològica i la llibertat d’expressió”.

“El que està fent el PP és una vergonyosa persecució política cap a una bandera  constitucional històrica de l’Estat. Tots els països civilitzat fan homenatges a la seua història democràtica, però sembla que a certa gent encara els mou més la coherència amb els seus avantpassats franquistes que els valors democràtics”.

“Tot açò al mateix temps que la Ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal prengué una decisió molt qüestionable segons el nostre ordenament jurídic com fou fer onejar les banderes oficials a mitja asta amb motiu del divendres sant perquè, en este cas, està estipulat molt concretament en quines ocasions s’ha de fer i eixa no és una d’elles”, ha afegit el diputat de Compromís.

“Des de Compromís volem donar el nostre suport als Ajuntaments que han realitzat, com ve sent habitual, els seus homenatges a la proclamació de la II República i estan patint l’assetjament per part de la Delegació del Govern en mans del PP”, ha conclòs García Latorre.