Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha preguntat al Consell pels 87 milions d’euros del Fons de l’Estat per a les Comunitats Autònomes que li pertoca a la Generalitat Valenciana i que, a data de 30 de juny, el Consell encara no havia generat cap compromís de pagament per part del govern central per a obres concretes al territori valencià, com ara carreteres, hospitals o proveïment d’aigües, entre d’altres.

Segons Morera, “no entenem com el president de la Generalitat sols parla de retalls i retalls i quan tenim diners per a fer coses necessàries dels que no disposa el Consell, i no fa res. Les dades informen d’això, que no han reconegut obligacions de pagament en este exercici”.

El portaveu de Compromís considera que no és comprensible que un fons de 87 milions per a fer obres, “estiga intacte, sense tocar, quan tenim moltes infraestructures per finalitzar i quan les constructores que fan eixes obres públiques desconfien per complet de l’administració pels pagaments”.

Segons Morera, “no anem a entrar ara en el debat si són pocs o molts diners, perquè segurament seran menys dels que ens corresponen, però és una quantitat significativa amb la qual poden fer-se coses i per això, ens agradaria saber si des del Consell saben de l’existència d’eixe fons i si el coneixen, ens hauran d’explicar per què en mig any no han fet absolutament res”. També, des de Compromís han demanat que des de la Generalitat facen una relació d’obres que van a ser subvencionades amb eixos diners de l’Estat.