Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Ignasi Candela ha presentat avui una proposició no de llei per què el Congrés publique la despesa en viatges per parlamentari i per tipus de desplaçament. La iniciativa de la formació valenciana arriba després que la Cambra Baixa no passés de l’aprovat en transparència, segons l’informe del Consell de Bon Govern.

Actualment el Congrés només dona comptes, per llei, del cost trimestral en viatges del conjunt dels diputats. Una xifra que en 2016 va pujar als 4,6 milions d’euros. La proposta de Compromís va més enllà, ja que defensa que el Portal de Transparència també faci públic el detall de la despesa per parlamentari a càrrec dels pressupostos de les Corts Generals.

Candela ha argumentat que la proposició respon a les recomanacions del Consell de Transparència i Bon Govern que insta al Congrés i al Senat a informar sobre quins són els representants que viatgen, així com el cost dels desplaçaments.

“La Llei de Transparència és un primer pas, però la responsabilitat dels representants a les institucions és millorar el compliment voluntari de la norma”, ha assenyalat el diputat de Compromís.

En opinió d’Ignasi Candela l’opacitat només genera desconfiança social i ha incidit en la necessitat d’incloure millores per pujar la nota i passar del 6,7”.