Bota al contingut principal

Carles Mulet retreu a Montoro que vegen el País Valencià i la seua gent “una terra que saquejar i espoliar” i li retreu la baixa inversió de l’Estat

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha demanat al titular del Ministeri d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que “deixe de maltractar els valencians” i ha mostrat una fotografia del Govern que ha posat de cap per avall. “En aquesta postura posem els qui ens maltracten al País Valencià i vostès són mereixedors d’estar així“, ha explicat.

El representant valencià ha retret al popular que “els valencians hàgem fins i tot perdut ja l’esperança, perquè, de vostès, no n’esperem res de bo. Ni demanen perdó, ni demostren propòsit d’esmena” i li ha recordat que amb aquests pressupostos “la inversió per habitant al País Valencià serà de 119 euros, molt per sota de la mitjana, que és de 185, espoli que ocorre de forma continuada des fa 25 anys”.

D’altra banda, el senador ha recordat a Montoro que “el PP ens saqueja, no inverteix, no és just quant al que aportem o al nombre d’habitants real que som i, a més, el poc que pressuposten, no el compleixen després, com hem pogut veure amb la partida de Foment de 2016, on només s’ha executat un 40% del pressupostat i ens han convertit en una territori cada dia més pobre i endeutat”.

El senador ha recordat a Montoro que la xifra prevista d’inversió per 2017 ha estat “tan denigrant” en passar de 890 a 582 milions que “fins i tot el seu propi partit a València va rubricar la declaració institucional per criticar aquesta injustícia per a la quarta autonomia de l’Estat, que compta amb gairebé cinc milions d’habitants, un 11% de la població, grans reptes i només un 6,9% dels recursos totals”, pel que ha demanat que “d’una vegada, els nostres diners, es queden a casa”.

25 d’abril

En una data tan assenyalada per als valencians, com és la data de la derrota d’Almansa fa 310 anys, que va implantar de forma violenta el jacobinisme, va prohibir els nostres furs, va implantar el vell model històric borbònic per ocupació i els Decrets de Nova Planta, el senador de Compromís va retreure que persistisquen els “maltractaments, saquejos i se seguisca cremant el nostre futur”.

Compromís presentarà centenars d’esmenes als comptes per tractar d’incloure modificacions que aporten una mica de justícia i equitat distributiva en els comptes de l’Estat per 2017 que, any a rere any, maltracten i augmenten la bretxa entre la nostra autonomia i les altres.

La situació que viu el País Valencià “és de clar espoli fiscal i d’una situació quasi-colonial i de pèrdua de drets, no sabem exactament a causa de quina estratègia o ideologia, com si fórem ciutadans de segona o no meresquérem el mateix tracte que altres autonomies”, han denunciat.