Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Ignasi Candela ha anunciat avui que la formació demanarà un Ple monogràfic en el Congrés per tractar el finançament il·legal del

PP després de conèixer les relacions de membres del seu Govern amb empresonats per l’operació Lezo, el cas que investiga el desfalc d’almenys 23,5 milions d’euros en fons públics mitjançant del canal d’Isabel II.

Candela ha exigit explicacions al president del Govern, Mariano Rajoy, i ha assenyalat que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha de rendir comptes pel sms de suport que va escriure a l’expresident madrileny i principal capitost de la trama Ignacio González.

“Dels creadors del Luis sé fuerte, arriba ara el Gracias Nacho[…]Ojalá se cierren pronto los líos”, ha afirmat el diputat de Compromís. En opinió de la coalició valenciana el missatge de text entre Catalá i González és una prova més de les ingerències del ministre de Justícia i de la manca d’independència del poder judicial.

La conversació entre Ignacio González i l’exministre Eduardo Zaplana sobre la idoneïtat de Manuel Moix al capdavant d’Anticorrupció evidència també aquestes irregularitats, així com la informació destapada per la Cadena SER sobre les continues delacions que alertaven a González del cèrcol judicial.

Ignasi Candela, que va demanar ahir la dimissió de Rajoy “per responsabilitat i per vergonya”, ha reiterat que no se sosté que el president del Govern es tape els ulls i les oïdes davant els múltiples casos de corrupció que acorralen el seu partit.

L’operació Lezo, que investiga l’Audiència Nacional, apunta a diversos exaltes càrrecs del PP, així com al cercle de confiança d’Ignacio González –son pare, son germà i sa cunyada també se troba entre els detinguts-. La detenció de l’expresident de la Comunitat de Madrid ha obligat a dimitir de tots els seus càrrecs públics a Esperanza Aguirre, ja exregidora i exportaveu del PP a l’Ajuntament de la capital espanyola.

“El cas Lezo és l’últim de molts que afecten el partit que actualment governa aquest país. El Congrés i la ciutadania es mereixen conèixer la veritat”, defensa Candela.