Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries perquè el Ministeri de l’Interior esclarisca els protocols d’actuació de la Policia Nacional pels quals va identificar la Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, quan es manifestava a les portes de les Corts.

Baldoví ha preguntat si la policia haguera obligat a identificar qualsevol ciutadà castellanoparlant en condicions similars. “Lamentablement, aquest no és un cas aïllat. Enguany mateix hem vist com es discriminava un ciutadà en un centre mèdic d’Ondara per parlar valencià i com la Guàrdia Civil vulnerava els drets lingüístics d’un regidor de Gata”.

El portaveu de Compromís ha demanat al Ministeri que deixe de tractar el valencià com una llengua de segona tot permetent que es vulneren els drets dels valencianoparlants. “És intolerable que qui ha de vetllar pels drets dels ciutadans estiga contínuament creant discriminacions lingüístiques”, ha conclòs Baldoví.