Anar directament a les notícies

Compromís rebutja els pressupostos de Rajoy que van contra la majoria social i discriminen als valencians

Publicat el en Economia i Ocupació

Compromís ha presentat avui una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat per 2017 que es votarà en ple la pròxima setmana. El portaveu de la formació valenciana, Joan Baldoví, ha rebutjat els comptes que mantenen la senda de retallades i precarietat dels cinc exercicis anteriors i que aprofundeixen en la discriminació als valencians i valencianes.

“Aquests pressupostos són fills de la reforma de l’article 135 de la Constitució, més preocupat per salvar als bancs i als seus creditors que en rescatar a les persones”, afirma Compromís en l’esmena.

Baldoví ha criticat la manca de planificació en les inversions del Govern que no tenen en compte “ni el criteri d’eficiència econòmica, ni el d’oportunitat ni existeix un pla de retorn”. En aquest sentit el portaveu valencià ha recordat les paraules de la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra: “Espanya no es trenca per la perifèria, es trenca pels Pressupostos”.

Ignasi Candela, portaveu de Compromís a la comissió d’Hisenda, ha considerat els comptes “d’insult constant i sistemàtic” als valencians i valencianes i ha qüestionat com pensa Mariano Rajoy canviar el model de país si totes les inversions, excepte Defensa, cauen un 6%.

“No podem tindre l’estat del benestar danès amb la recaptació de la República Txeca”, ha afirmat Candela, qui ha aprofitat la intervenció per a reiterar la pregunta que va plantejar  per escrit el passat dilluns: “¿Quants diners destinarà el Govern a la corrupció?

Pressupostos contra la meitat de la població

La diputada de Compromís en la comissió d’Igualtat, Marta Sorlí, ha assegurat que els pressupostos “ataquen a les dones” i ha assenyalat la necessitat d’analitzar l’impacte de gènere de cada euro invertit.

La diputada ha lamentat que només es destinen 28 milions d’euros a combatre la violència masclista que en el que va d’any ha assassinat a 25 dones: “Els pressupostos discriminen a la meitat de la població. Una clara demostració que aquest Govern no es creu la igualtat ni la urgència d’acabar amb les víctimes i els assassinats”.

Documents adjunts