Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha assenyalat que “encara que el PP tracte de vendre com una victòria l’admissió a tràmit dels recursos contra el plurilingüisme, tot el món sap que l’admissió només és el seguiment del procediment habitual i que això està molt lluny de significar un pronunciament contrari de la justícia. De fet, tant el PP com els seus aliats s’estan convertint en experts en perdre els seus recursos als tribunals i ja acumulen sentències que donen la raó al Consell”.

“En este cas, a més, cal recordar que es tracta d’un decret que ha rebut el vist i plau del Ministeri d’Educació i ha tingut una gran acollida en la comunitat educativa, triant-se de manera massiva els models que milloren substancialment els nivells d’anglès i valencià dels alumnes valencians”.

Segons Ferri, “ens alegra que Bonig haja demanat hui importar al nostre territori un sistema educatiu com el finlandès. Ens alegra, però també ens sorprèn, perquè este model té l’escola pública com el centre del seu model. De fet, el 98% de les escoles de Primària i el 95% de les de Secundària són de titularitat pública, a més de ser un referent internacional en la comunitat educativa pels seus bons resultats acadèmics. La senyora Bonig haurà d’aclarir-se sobre quin és el model educatiu que defensa”.

“Està clar que el Consell aposta per anar en la línia d’enfortir l’escola pública, garantir la qualitat educativa i la igualtat d’oportunitats, donant autonomía als centres i potenciant la participació de tots els agents en la comunitat educativa. Una política educativa diametralment oposada a la del PP que, quan ha governat, ha practicat el sectarisme amb atacs a l’escola pública i convertint l’educació en un negoci per a les seues trames de corrupció”, ha conclòs Fran Ferri.