Bota al contingut principal

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete han carregat aquest matí contra el Govern després de conèixer-se les pretensions d’Energia d’allargar l’agonia del projecte Castor, que seguirà hivernant mentre s’estudia el seu possible desmantellament a càrrec dels pressupostos generals de l’ estat i, per tant dels contribuents “sense que hagen fet el mínim esforç en identificar els responsables polítics de la mala gestió i actuacions imprudents que van permetre posar en funcionament un projecte energètic que pretenia convertir-se en el major magatzem submarí d’Espanya i que ha acabat sent el major nyap econòmic dels últims anys“.

Per al senador vinarossenc, Jordi Navarrete, “la coalició no es quedarà callada com han fet altres, ja que consideràvem i seguim considerant que això ha estat un atropellament, un tripijoc, no han justificat els enormes sobrecostos ni la gestió econòmica que denunciava la Comissió Nacional de l’Energia i no ens han facilitat les memòries i auditories que els hem reclamat“.

Compromís entén que “es va actuar de forma imprudent, obviant estudis tan evidents com els sismològics com se’ls va advertir i no és possible que tots els involucrats hagin cobrat, fins i tot repartit dividends multimilionaris i s’estiga repercutint als consumidors en les seues factures un escàndol de tal magnitud sense que hi haja culpables polítics i tècnics de cap classe“.

Després de les tremolors, la pròpia empresa promotora no va tardar en renunciar al projecte i cobrar la part que li corresponia pel seu disseny i construcció. El Govern de Mariano Rajoy els va pagar també amb celeritat i després d’uns anys de retards que han comportat els nous -i innecessaris estudis- s’opta per nous estudis per veure si es desmunta allargant més encara la situació “i ací no ha passat res“.

Per la seua banda, la portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro ha recordat al Govern que “ja en la passada legislatura, i a proposta de Compromís, les Corts Valencianes, la diputació de Castelló i la gran majoria d’institucions valencianes ja aprovar proposicions no de llei reclamant no només el tancament del Castor, sinó el seu desmantellament“. En tot aquest temps, lamenta Àlvaro, “l’executiu del PP ha fet cas omís als acords de les Corts referent a això“. Per Álvaro, “el Govern té l’obligació de vetllar per la seguretat dels veïns i veïnes del Maestrat i ha de primar el benestar i la tranquil·litat de la ciutadania davant els interessos econòmics privats“.