Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, ha volgut destacar que, tot i que l’ex alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, no ha contestat hui veritablement cap de les preguntes que des de la Comissió que investiga l’adjudicació de places de residència se li han fet, sí que ha manifestar que, quan siga interrogat en els tribunals, “diré això o més”.

Ja que Rus ha deixat hui clar que no respondria en les Corts cap de les preguntes respecte a les gravacions i la declaració de Marcos Benanvent que formen part del sumari del Cas Taula, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Alvaro, li ha preguntat sobre les seues relacions amb membres del Partit Popular que han comparegut en la Comissió, recordant-li, al mateix temps, la disputa pel lideratge del PP a la província de València, a la qual cosa Rus ha respost amb la coneguda frase “no se les puede dejar solos”.

Això, i la defensa “enverinada” que Rus ha fet després de l’actual president del PP de la província de València, proclamant que si Betoret és diputat autonòmic és perqué ell es va mour,e i president provincial perquè ell va estar allí, es lliguen perfectament amb el sumari del Cas Taula, que la comissió parlamentària actualment utilitza i on Benavent apunta que Vicente Betoret estava al corrent de tots els cobraments per comissions il·legals.

“Preguntar a Rus pel Congrés del PPCV no és cap casualitat -ha afirmat la diputada Mònica Alvaro-, volem saber fins a quin punt Betoret li deu el seu càrrec a Rus i quin podia ser la seua relació amb la trama il·legal de cobrament de comissions per la construcció de residències que Benavent li adjudicà. La defensa enverinada de Rus sembla ratificar el que ja apareix en el sumari sobre Betoret”.

Respecte a la compareixença de Rus en la Comissió que s’ha produït hui en les Corts Valencianes, cal ressaltar també que, tot i que Rus en un primer moment ha defensat un “procediment impol·lut per a adjudicar els terrenys de la residència a Gerocleop”, davant de les evidències i la cronologia dels fets que la diputada de Compromís li ha recordat, Rus ha acabat llançant dubtes sobre el treball dels tècnics de l’Ajuntament de Xàtiva al voltant de les possibles il·legalitats de l’expedient municipal. “Les responsabilitats eren polítiques, senyor Rus: polítiques. I vostè era el director d’orquestra i màxim responsable”, ha conclòs Mònica Àlvaro.