Bota al contingut principal

La formació reivindica 1.800 milions d’euros en inversions “poble a poble” del territori.

El grup de Compromís en el Congrés ha registrat avui 303 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 valorades en 1.866 milions d’euros en inversions en el territori valencià.

En la proposta de modificació dels PGE de Compromís es troben les inversions històriques del País Valencià: trams del corredor mediterrani, que la formació valora en 135 milions d’euros; el contracte programa per al transport metropolità a València, xifrat en 37 milions; l’ampliació del tren de rodalia fins a Vinaròs i Alacant, quantificades en 45 i 10 milions respectivament.

“L’objectiu de les esmenes és revertir el maltractament pressupostari del Govern de Rajoy al País Valencià”, ha assegurat Compromís a través d’un comunicat. La formació va qualificar de “catàstrofe” els comptes d’enguany, ja que als 14.000 milions de deute històric que té el Govern central amb la Generalitat se li sumen els 290 milions menys d’inversió per als valencians i valencianes pel que fa als pressupostos de l’anterior exercici.

Des del 2012, la coalició valencianista és l’única formació que ha esmenat els pressupostos de Rajoy “poble a poble”, recapitulant les demandes i exigències dels ajuntaments i els col·lectius del territori valencià: “Enguany hem pogut arribar a pràcticament tots els pobles del País Valencià, en haver multiplicat per quatre nostra representació en el Congrés”.

Compromís ja va presentar una esmena a la totalitat després de conéixer que els valencians percebran 310 milions d’euros menys en inversions respecte als fons que el Govern va contemplar en els comptes del 2016. Una esmena que va decaure ahir com a conseqüència del pacte entre el Partit Popular, Ciutadans i el Partit Nacionalista Basc.