Bota al contingut principal

Jordi Navarrete exigirà la realització de les inversions no executades per l’Estat del Pla de Rodalies valencià. La coalició veu inconcebible que “mentre en altres zones poden soterrar les seues estacions amb 1.000 milions de l’Estat en altres seguim sense trens a les principals zones turístiques del país”.

Els senadors de Compromís reclamaran el Tren de la Costa en la propera moció de la formació que es debatrà a la Comissió de Foment del Senat. La moció demana el compliment per part del Ministeri de Foment del Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies 2010-2020 que es troba totalment encallat i posa en escac “la competitivitat de la nostra autonomia, la mobilitat dels principals nuclis, el turisme i la vertebració territorial del sud del País Valencià“, ha assenyalat Jordi Navarrete.

Tant Navarrete com Carles Mulet han titllat d’”injust” el maltractament cap al poble valencià que malgrat la seua importància territorial i productiva “veu com les inversions que requereixen els nostres pobles són postergades, relegades i mentre altres autonomies gaudeixen de clars beneficis i quotes que els permeten afrontar soterraments de vies i estacions amb un cost superior als mil milions d’euros gràcies al PP, altres tenim un panorama desolador en matèria d’infraestructures i Foment“, han denunciat.

Per Navarrete “els pobles de la Safor, l’Alacantí i la Marina, notables i consolidats destinacions turístiques com Gandia, Elx, Oriola, Torrevella, Benidorm, Alacant, Dénia, Xàbia, Benissa, l’Alfàs del Pi, Finestrat, Gata, Calp, el Verger o la Vila Joiosa entre d’altres no poden seguir estant ni un any més en un estat d’abandonament, el que hipoteca el seu futur, competitivitat i generació d’ocupació i de renda i recaptació d’impostos per al país. Tan sols des d’una visió miop de l’economia o des de la mala fe es pot permetre que es perpetue aquesta situació“, han conclòs.

La moció reclama 3.606 milions d’euros per ampliar la cobertura de les xarxes de rodalies, millorar la funcionalitat i capacitat d’aquestes xarxes, els temps de viatge, executar les inversions no realitzades, així com una auditoria de l’estat de la xarxa ferroviària valenciana.