Bota al contingut principal

Mònica Àlvaro, autora d’ambdues iniciatives, celebra el vist i plau donat hui pel parlament valencià.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació hui en comissió a Les Corts de dos proposicions no de llei del seu grup per a la implantació del subtitulat per a persones sordes dels informatius i l’exigència de l’establiment d’un centre de producció territorial de RTVE al País Valencià.

Segons explica Àlvaro, “la importància de la informació audiovisual al nostre territori és clau, màxime quan des de l’apagó de Canal 9 el desert al que es va condemnar la ciutadania en quant a informació pública ha fet minvar el nostre mercat audiovisual de manera brutal”.

Per això, la possibilitat d’engegar un Centre de RTVE de producció pròpia, tal com ja el tenen altres territoris, és importantíssim a l’hora d’incrementar els canals informatius, atenent també a la propera obertura d’À.

“La ciutadania mereix saber què ocorre a casa seua, i estar informada de forma veraç i en la seua llengua, i això, amb una breu programació de noticiaris en hores de poca audiència no s’aconsegueix —incideix la diputada de Compromís—, cal incrementar recursos i els PGE, que ja compten amb vora 3 milions d’euros per al trasllat de l’actual centre de Paterna a Burjassot, poden ser un bon començament, tot i que segurament aquesta xifra quedarà curta”.

A més a més, cal també corregir errors, i el fet que actualment les connexions autonòmiques en els informatius de TVE no puguen optar a l’opció del subtitulat, quan sí que apareix esta opció en els informatius i programació estatal, discriminen les més de 128.000 persones amb sordesa que viuen al País Valencià. “Per això, l’aprovació unànime dels grups parlamentaris per fixar l’opció del subtitulat als informatius territorials, complirà amb el precepte d’igualtat i no discriminació que fins ara es venia obviant”.

“Per a Compromís, la possibilitat de sumar esforços, d’incrementar programació en valencià i sobretot d’informació de proximitat a la ciutadania que s’obri amb un centre de RTVE de producció pròpia, unit a les properes emissions d’À. fan que es multipliquen les opcions i la pluralitat d’estar informats al País Valencià”, conclou la portaveu adjunta de Compromís.