Bota al contingut principal

El senador per Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha anunciat hui a Vinaròs que la coalició “esmenarà els comptes de l’Estat per a 2017 i incloure en la tramitació que tindrà lloc al Senat esmenes per afrontar la crisi que suposen algunes de les revelacions sobre el emmagatzematge submarí Castor i la complexitat anunciada la setmana passada” pel secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia, els professors Rubén Juanes (MIT) i John H. Shaw (Universitat de Harvard) i el director d’Infraestructures d’Enagás, Claudio Rodríguez.

En les conclusions suggereixen que -en el cas que es reprenga l’activitat- cal “el desplegament d’una xarxa d’estacions sísmiques en el fons marí més properes a la plataforma, i amb una molt millor cobertura azimutal que la xarxa existent“. Segons Navarrete “tot i quedar clar que no es va a reinjectar gas entenem que l’advertència que poden donar-se terratrèmols d’una magnitud fins a M 6.8 i la complexitat que admeten del sistema de falles, reclamarem estacions sísmiques a les proximitats de la plataforma i la seua plasmació en els PGE de 2017, perquè no volem més incertesa en aquest tema ni deixar extrems per lligar, com va passar amb el Castor, un monument al nyap, al balafiament i al poc respecte per la seguretat de les persones“.

Seu de l’Agència del Medicament per Alacant

D’altra banda els senadors de Compromís van a insistir al Senat a partir de demà perquè Alacant es convertisca en la seu de l’Agència Europea del Medicament. A diferència del que defensa el PP en la seua moció, Compromís recorda que aquesta localitat es configura com la ubicació ideal de l’AEM, ja que es troba en l’entorn de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), agència descentralitzada de la UE amb seu a Alacant, amb la qual poden compartir serveis comuns transversals, complint un dels requisits d’eficiència administrativa i eficàcia que recull l’agenda Junker.

A més, es troba en un enclavament estratègic en matèria de comunicacions, amb l’aeroport, l’AVE i la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández a menys de 10 km. La candidatura de Alacant compta amb el ferm suport dels rectors de les universitats, del Col·legi de Metges i Farmacèutics, de la Cambra de Comerç, dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes (PP, PSOE, Podem, Compromís i Ciutadans), de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de la corporació local. “Amb l’elecció d’Alacant s’aprofiten sinergies, estalvien costos i s’aprofundeix en la descentralització territorial d’organismes dependents d’Europa“, assenyalen en una esmena parlamentària.