Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha assenyalat hui que la sentència del Suprem que ratifica que la Generalitat ha de pagar la multa de la Unió Europea pel falsejament del dèficit en època del PP “és un nou trasbals als nostres comptes públics i als interessos dels valencians que continuem pagant la factura de corrupció i balafiament de recursos que caracteritzaren els governs del PP”.

“Durant l’època en què des del PP es volia donar imatge de bona gestió i de bonança  la realitat és que estaven dedicant-se a amagar les dades econòmiques reals fins el punt de què quan es van haver d’entregar a la Unió Europea els comptes públics es va amagar el que realment s’estava fent i això és pel que ens castiguen des d’Europa”.

Per a Mollà “el que no pot ser és que la responsabilitat dels dirigents del PP d’aquella època o bé Gerardo Camps o bé Juan Carlos Moragues, actual delegat del govern i conseller d’Hisenda aleshores recaiga ara sobre les esquenes dels valencians i valencianes. La responsabilitat és d’un partit com el PP que ha emparat la corrupció, el balafiament i el maquillatge dels comptes públics i ells haurien de fer-se càrrec i més quan la multa es posa oficialment al govern d’Espanya i són ells, també del PP, els que ens la traslladen”.

“S’hauria d’explorar qualsevol via per resoldre este assumpte, també el de la responsabilitat patrimonial dels responsables com passaria en qualsevol empresa on es falsejaren els comptes. Hem de tindre en compte que tots els diners que han d’acabar dedicant-se a tapar els forats negres del PP, són fons que no van a educació, sanitat o a les persones vulnerables que ho necessiten”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.