Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i portaveu d’Agricultura, Cristina Rodríguez, reclama al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana que el Govern central presidit per Mariano Rajoy  dote al Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil dels mitjans humans i tècnics necessaris concordes a la realitat a la qual s’enfronten, actualment insuficients per a abastar els múltiples atemptats ecològics ocorreguts en llocs com Sierra Escalona des que el Consell iniciara els tràmits per a dotar a la zona de la major protecció ambiental possible.

Rodríguez s’ha mostrat preocupada per uns fets que s’han multiplicat en els últims mesos i que són susceptibles de delicte en una zona, l’entorn d’Oriola, en el qual des de fa anys s’investiguen delictes mediambientals de diversos tipus. En aquest sentit, la diputada ha recordat que Compromís ja va registrar recentment una proposició no de llei per a augmentar efectius de la Policia Autonòmica, també especialitzada en delictes mediambientals i l’increment dels quals depèn també de Madrid.

La reclamació al govern central de més agents arreplega les demandes de l’associació Amics de la Serra Escalona i altres col·lectius socials preocupats els indicis de moviments de terres i roturaciones que segueixen avance en aquest entorn natural, que el Consell del Botànic vol protegir. La diputada ha registrat a més diverses preguntes al Consell interessant-se sobre si el Consell té constància d’aquestes accions.

Rodríguez, portaveu en la comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha mostrat a més la seua preocupació “pel canvi d’ús agrari del sòl per part d’algunes empreses que s’han instal·lat en la zona i que, segons tots els indicis, pretenen convertir parcel·les de secà en regadiu, la qual cosa suposa un absoluta irresponsabilitat donat les característiques hídriques de la zona”.

En aquest sentit, Rodríguez ha avisat que Compromís “segueix vigilant” i “no tolerarà que els interessos privats d’algunes empreses i persones passen per sobre de la protecció d’un entorn natural que la ciutadania de la Vega Baixa ha reclamat tantes vegades”. Per açò, la diputada d’Elda ha registrat també aquesta setmana en Les Corts una bateria de preguntes interessant-se per la situació en què es troba l’expedient de tramitació de Sierra Escalona com a Paisatge Protegit.

“Ara que hi ha un govern en la Generalitat valenciana preocupat per l’interès general i amb sensibilitat ecologista, sembla que alguns estan obstinats a mirar per a un altre costat i no posar els mitjans necessaris per a frenar els abusos d’uns pocs”, ha rematat Rodríguez.